top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEmily Phv Schouwen-Duiveland

Terug blik van jaar 2022

We zijn dit jaar voor al met al onze jonge honden aan gegaan slag.

We hebben hard gewerkt en het is de bedoeling dat we in 2023 we weer te zien zijn op de keuringen. We veel terrein onderhoud gedaan. Want de Nederlandse stormen hadden aardig huis gehouden in ons bos op ons terrein.


Rinus heeft Jacky getraind voor het Basis Speurhonden programma hij zou afgelopen november eigenlijk naar de keuring gaan maar door medische reden ging het niet door. Maar ze zijn dit jaar een mooi team geworden.

Jacky werd ook ingezet voor de pakwerker opleiding van onze pakwerker Kai.


Bertus mocht zich breed ontwikkelen hij is werk willende hond met mega goede neus en ook laat hij zich leuk zien in het bijt werk. Hij moedig en zelfverzekerd.


Helaas moesten we afscheid nemen van onze Bart. Bart was de hond van Rinus hij was regelmatig te zien in onze demonstraties en was bekend door zijn indrukwekkende stel werk. Hij heeft zijn goede gene mooi door geven aan zijn nakomelingen Bertus, Mowgli ( van Emily )en Senna ( van Robert). We gaan Bart missen.


Emily heeft een druk jaar achter de rug.

Ze is vooral druk geweest om haar kennis uit te breiden en niet alleen in KNPV programma. Met haar hond Femmy is ze aan het trainen voor politiehond I programma en reddingshonden programma en traint Femmy in het detectie werk.

Met Yindee traint ze momenteel vooral detectie, maar Yindee wordt ook ingezet om onze Kai te helpen met zijn opleiden als pakwerker.

Met Mowgli is Emily ook vooral bezig met Basis Speurhond programma en het SSPV programma, tevens train ze ook Mowgli in detectie werk.

Emily zal komende jaar zich verder bezig houden met haar kennis uit te breiden op het gebied van honden en zal ook weer verschillende opleidingen, bijscholing, workshop, seminars volgen. Tevens is ze van plan om naar de keuring te gaan met Femmy en Mowgli.


Kai heb van jaar met Lizzy intensief getraind voor Basis Speurhonden programma en surveillance programma. Helaas lukte het hem niet om dat wel begeerde Basis Speurhonden certificaat te bemachtigen. Hij ga komende jaar trainen voor politiehond I programma. Tevens heeft hij een jonge hond er bij zijn naam is Uno. Naomi zal hem de basis beginselen aanleren. Zodat Kai straks verder kan in het surveillance en pollitiehond I programma.


Bea en Moos hebben een rustig jaar achter de rug. Door omstandigheden kon ze niet zoveel op de vereniging aanwezig zijn dan dat ze wilde.

Maar ze ga vooral met Moos komend jaar recreatief trainen, Moos wordt ook al een dagje ouder dus gaan vooral de trainen gebruiken om haar op conditie te houden en haar toch geestelijke bezigheid te geven.


Ettiene zorgde dit jaar voor het terrein hij was met Robert te vinden op grasmaaier.

Met zijn hond Deau train hij ook voor het basis speurhonden programma. Hij werkt hard aan zijn appèl want Deau heeft hij niet vanaf pups af aan en is eerst bezig geweest om uitvallen van Deau op te lossen. Hij boek goede vooruitgangen en wie weet wat komend jaar brengt.


Robert heeft zich dit jaar bezig gehouden met snoeiwerk op de vereniging, ook de grasmaaier was zijn grote vriend dit jaar. Met zijn hond Riff train hij voor basis speurhonden programma helaas haalde hij zijn certificaat niet. Maar ga gewoon verder met trainen en hoop dat volgende keer wel lukt. Met zijn andere hond Sjenna train hij ook voor basis speurhonden programma hoop komend voorjaar naar keuring te gaan.


Naomi leerde we kennen via haar deelnamen aan gehoorzaamheidscursussen. Ze nam de training van Uno op zich. Zelf train ze met haar twee Welsh Corgi Pembroke het detectie werk en zal ze ook mee trainen binnen het speurhonden programma.

Naomi hoopt met de tijd haar roedel uit te breiden met een grotere maat herder.
90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

APRIL 2022 Hebben met alle leden onze medische kennis en vaardigheden bij gespijkerd we zijn naar de reanimatie cursus geweest van Safety- care in Zierikzee. En ons lid Emily heeft de Master Class i

30 oktober 2021 ​ Afgelopen zaterdag 30 oktober 2021 deden Emily & Jan & Kai & Bea mee aan de keuring van basis speurhonden programma en puin A examen. De keuring werd gehouden in de clinge in Zeeuws

bottom of page